Смъртна опасност: Росен Желязков и българската делегация са в бомбоубежище в Киев

българска делегация

Въздушна тревога и удари в Киев тази сутрин. Българската делегация начело с председателя на Народното събрание Росен Желязков е в бомбоубежище. Там се намират и пратениците на bTV Десислава Ризова и Петър Джанаваров, които отразяват визитата на Желязков в Киев.

По думите им в 5:50 ч. сутринта са получени съобщения за въздушна тревога. Украинските агенции съобщават за ракети, които летят към Киев.

Поразен е блок до българското посолство в украинската столица. Кадри показват как сградата гори. Съобщава се, че Русия е нанесла ракетен удар по Киев и други украински градове. В столицата са били чути няколко силни взрива. Системите за противовъздушна отбрана на Украйна участваха в отразяването на руска ракетна атака срещу украинската столица, съобщи кметът на Виталий Кличко. Не е ясно все още дали има жертви, пострадали и щети, предава бТВ.

В цяла Украйна е обявена тревога за опасност от въздушна атака. Военновъздушните сили на страната предупредиха в Телеграм за опасност от руско ракетно нападение.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ