Ген. Атанасов разкри: За нас е важно Денков да е външен министър, за да имаме външнополитически канал

payimage-605884

Сглобката“ ще продължи, бъдете сигурни, не харесвам думата „сглобка“, имаме фактическа коалиция. Позицията на „Продължаваме промяната – Демократична България“ е, че при ротацията Николай Денков трябва да е вицепремиер и външен министър, другото е въпрос на преговори. Това коментира пред журналисти в парламента председателят на ДСБ и съпредседател на „Демократична България“, част от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Атанас Атанасов, предават от БТА.

По-рано днес от изказвания пред медиите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков се разбра, че има разминаване между двете формации за поста външен министър след ротацията.

Няма нищо вечно под слънцето, към онзи момент е имало такова убеждение, еволюирали сме – така той обясни защо в подписания меморандум между ГЕРБ – СДС и ПП – ДБ е записано, че след ротацията Николай Денков ще е вицепремиер и министър на образованието, а сега ПП – ДБ настояват той да е външен министър. За нас е важно, като политическа коалиция, да имаме външнополитически канал, затова настояваме, уточни Атанас Атанасов.

По повод изказването на лидера на ГЕРБ от днес за ситуацията около Столичния общински съвет и евентуални нови избори в София, председателят на ДСБ смята, че трябва да се търси решение да бъде избран председател на СОС. Смятам, че нито една от политическите сили в Общинския съвет няма интерес от нови избори, гражданите също, каза Атанасов.

Във връзка със създадената от парламента временна комисия, която да провери фактите около Мартин Божанов, с прякор Нотариуса, и данни, изнесени в дебата, съпредседателят на ДБ посочи, че основната работа трябва да бъде свършена от прокуратурата. Призовавам Борислав Сарафов (и.ф. главен прокурор) за задълбочено разследване кои са тези лица, които са били в този клуб за магистрати, заяви Атанас Атанасов. Според него временната комисия е необходима, за да може, освен всичко друго, след като завърши работата си, да бъде преценено дали няма нужда от законодателни промени, за да няма такива практики.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ