Безпрецедентен ужас: Детето на Мирослава, оглозгана от кучета, видяло убийството и трупа й

fb6f2f5634264fcd40716671f708a418

Детето на разкъсаната от кучета санитарка Мирослава Стоянова в Долна Оряховица е било на мястото на трагедията и е видяло оглозгания труп на майка си. Това стана ясно в Районния съд в Горна Оряховица, където трябваше да тръгне делото за обезщетение от 200 000 лв. за 13-годишното момче, предава lupa.bg.

„С детето работят от отдел „Закрила на детето“ и училищния психолог в училището, в което учи. Това е наложително, с оглед всичко, което е преживяло“, разказа адвокатът на близките Светослав Илиев.

Трагедията се случи в края на март 2023 г. в Долна Оряховица, докато 40-годишната санитарка отивала на работа в общинската болница. Инцидентът бе признат за трудова злополука, затова и претенцията на родителите и непълнолетния син на жената е към МБАЛ „Св. Иван Рилски“.

Синът и родителите на загиналата Мирослава искат общо 500 000 лева от работодателя й МБАЛ „Св. Иван Рилски“. Образувани са две отделни дела.

На това по иска за 200 000 лв. за детето днес не бе даден ход. Оказа се, че 10 минути преди края на работния ден в четвъртък адвокатът на болницата е внесъл болничен лист и искане за отлагане. Делото бе пренасрочено за края на март.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ