Започна се! Вдигнаха въздушната линейка за спешен полет на тежко пострадал скиор

хеликоптер

Благодарение на екипа на „България Хели Мед Сървиз“, бе осигурена логистиката на словашкия HEMS оператор Air Transport Europe, който обслужва световната купа в Банско, за да извърши спешен полет с тежко пострадал ски състезател от Банско до София и хеликоптерът да кацне на площадката на болница „Св. Екатерина“. Това съобщи министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков в профила си във Фейсбук.

Полетът от Банско до София е направен за 28 минути, а на борда летя един от нашите пилоти Огнян Янков, допълни министърът.

„Надявам се хората, които не спират да бълват лъжи и пропаганда за проекта HEMS в България, да преосмислят поведението си оттук нататък, гледайки видеото от мисията“, коментира Гвоздейков.

Първият медицинския хеликоптер се превърна в обект на дезинформация от страна на политици и чиновници, заявиха от Министерския съвет вчера на фейсбук страницата на институцията в публикация, озаглавена „Факти срещу дезинформацията“. Според тях това се прави с цел да се заблуди обществото за функциите на въздушната линейка. От правителството посочиха, че е фалшива новина информацията: „Медицинският хеликоптер не е пригоден за целта, за която е закупен. Няма лебедка, не може да спасява пострадали в планината“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ