Масов мор в този БГ район: Там мрат като мухи. 65 са разследванията за склоняване към…

payimage-614495

65 разследвания за „склоняване към самоубийство“ са били водени в Кърджали в рамките на година. В болшинството от случаите обаче се касае за естествена смърт, пише 24rodopi.com.

„Едва няколко, ако не се лъжа, дори само две са досъдебните производства за реално самоубийство. При останалите се отнася за хора, починали в градината, на нивата, на пътя, в землището извън населено място“, посочи районният прокурор на Кърджали Стоян Моневски.

Липсата на личен лекар или друг медик в близост, който да издаде смъртен акт, е причина това да се прави от съдебен лекар, както и да се образува досъдебно производство.

Следващо място в графата „Престъпления срещу личността“ заемат деянията, свързани с отправяне на заплахи – 32 на брой производства, причиняване на различен по размер телесна повреда – 47.

„През миналата година се отбелязва ръст на образуваните производства против личността от над 35% спрямо предходната“, допълни районният прокурор на Кърджали. Повече са и разследванията за кражби – общо 119, производствата за увреждане на чуждо имущество са 46, а за измами 25.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ