Бащата на Ивет Стайкова през сълзи: Добро момиче е и обичаше майка ми! Наркотиците не прощават

payimage-600727

Делото за убийството на актрисата Виолета Донева продължава, а по него обвиняема е собствената ѝ внучка Ивет Стайкова. Днес показания пред съда даде баща ѝ – Иво Стайков.

Той довери, че е запознат с това, че дъщеря му от няколко години употребява наркотици, като е започнала с дрогата още от ученичка. Първо с трева, после – канабис и на по-късен етап – с амфетамини и метамфетамини.

Стайков обясни, че дъщеря му е добро момиче, но „наркотиците не прощават“, предава Труд.

Бащата разясни още, че около 12-годишна Ивет е била под влиянието на движението „Емо“, което той определя като „секта“.

„Разликата от традиционните секти е, че при него е на принципа на приятелството, което е силно застъпено. И това е един протест срещу всички ограничения, а ограничения винаги има – било то от родителите, които ти казват в колко часа да се прибереш, например, било от законите и т.н. Това е идеология. Тогава се обърнахме към д-р Петър Василев, разказа той.

Иво Стайков каза още, че са се обърнали към специалиста още веднъж на по-късен етап относно употребата на наркотици.

„Единственият начин беше комуна. Но тя е 200 лв. на ден първия месец, а после става по 150 лв. Трябваше да намерим пари, това не са малко средства. Накрая баща ми даде вноска. Д-р Василев каза че ще се опита за 3 месеца да реши проблема. Ивет се съгласи да отиде в комуна, когато мине рождения ѝ ден и навърши пълнолетие, което предстоеше. Всичко възможно е направено“, каза той.

До комуна така и не се стига след фаталния инцидент с актрисата Виолета Донева, която е наръгана с нож 54 пъти, а първият който я открива да лежи безжизнено в дома ѝ е именно Иво Стайков, извикан от съседи, за да може да отвори вратата на апартамента.

Преди Ивет да изяви желание да отиде да живее при баба си, тя е правила и опит за самоубийство, разказа баща ѝ.

„Получих съобщение по Вайбър, че иска да се самоубие и че се намира на релсите на метрото. Причината, която ми каза е, че се е чула с баща ми и са си казали лоши неща. Той каза, че няма такова нещо и Ивет е била неадекватна. Единият каза едно, другият – друго. Тогава звъннах на 112, понеже бях в друг град и нямаше как толкова бързо да се прибера. Тя не каза на коя станция на метрото е и помолих на 112 да проверят. МВР я намериха на „Европейски съюз“, разказа баща ѝ пред съда, като уточни, че малко преди да отиде при майка му Виолета, Ивет е живяла при родителите на бившата му жена и майка на Ивет – Цветелина, където стана скандал с бабата и дядото, после отишла да живее при гаджето си Виктор, и накрая бе майка му Виолета.

На въпрос дали в деня на убийството Ивет е била под въздействието на наркотици, Стайков отговори: „В това съм сигурен на 100 %. Била е под въздействието на наркотици, защото Ивет обичаше майка ми. Няма как в нормално състояние да посегне на нея. Връзката им беше много силна“, каза Иво Стайков.

Междувременно адвокатите на Ивет поискаха изменение за мярката ѝ за неотклонение и от „задържане под стража“ тя да бъде пусната под „домашен арест“. Самата Ивет пожела да отиде да живее при майка си. Съдът отхвърли това искане и остави Ивет в ареста, а мотивите бяха, че тя няма установен адрес, освен това нито майка ѝ, нито баща ѝ живеят в София, както и това че тя не е живяла заедно с тях през последните години преди убийството на Виолета Донева.

Ивет Стайкова е обвиняема за убийството на баба си. Актрисата бе намерена мъртва през октомври 2022 г. в жилището си с нанесени по тялото 54 удара с нож.

Шест от ударите засегнали жизнено важни органи по тялото и главата на Виолета Донева, като през цялото време 79-годишната жена е била в съзнание и изпитвала болки



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ