Изключените депутати от „Възраждане“: Костадинов направи грешка! Оставяме вратата отворена

Николай Дренчев

Тримата депутати, изключени от парламентарната група (ПГ) на „Възраждане“, остават независими народни представители, изчакват да ги изключат и от партията. Това обяви Николай Дренчев, един от тримата изключени, на съвместна пресконференция на тема „Какво се случи в политическа партия „Възраждане?“

На конференцията присъстваха и другите двама изключени народни представители – Иво Русчев и Александър Арангелов, както и четиримата общински съветници, които след избора на председател на Столичния общински съвет (СОС), не са част от групата на „Възраждане“ в СОС, предава БТА.

Ролята ни в парламента ще е на конструктивна опозиция. Не сме се отказали от каузата, не укоряваме никого, в това число и Костадин Костадинов, който изиска нашите оставки. Неговата царска корона е тежка, аз лично считам, че той е направил грешка, посочи Дренчев.

Той коментира, че ще останат в партията и ще изчакат да ги изключат. „Ще изчакаме да ни изключат. С това си изчакване да ни изключат даваме възможност в рамките на дни, на седмици, на месеци, колкото си преценят, ако размислят за начина, по който са направили. Оставяме вратата отворена, евентуално за някакви преговори, разговори. Може би не за връщане, по-скоро за някакви общи действия. Но това е само чисто хипотетична и конюнктурна схема. Най-вероятно е, че всичко е приключено“, добави още той.

На въпрос как ще гласуват при ротацията в управлението, Дренчев отговори, че най-вероятно ще гласуват против. За мен ротацията е една голяма загадка какви промени ще се внесат, кой на кого точно е човек, каза той. Виждаме, че това мнозинство и тази сглобка са много вредни за страната, проблемът е, че не виждаме едно евентуално преминаване през нови избори да размести по някакъв значим начин пластовете в политическата конюнктура, коментира Дренчев.

Гласувайки за г-н Петров, дадохме възможност Общинският съвет да заработи. Не може СОС да се води към избори, обясни на свой ред общинският съветник Красимир Гълъбов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ