Подобна опашка в Пловдив скоро не бяхме виждали

2007846

Голяма опашка се изви в центъра на Пловдив. Такава опашка скоро не бяхме виждали в града. И то заради културно събитие. Огромният посетителки интерес днес бе пред Природонаучния музей. Той е заради новата експозиция зала „Полюси“ и провеждащия се за първи път Леден фестивал“.

Директорът на музея Огнян Тодоров обясни, че цялата стойност на новата зала е над 200 000 лева. По фонд „Култура“ има 80000 лева, а останалото е от собствени приходи.

Това е първата в света подобна зала. Има такива зали в Чили и Англия, но те са направени само за научноизследователска дейност.

Залата в Пловдив служи хем за научно-изследователска дейност, хем за образователна, хем за експозиционна. Вижда се всичко в аквариума от посетителите.

Днес от 10:00 ч. до 15:00 ч. в музея се проведе ателие за оцветяване „Антарктическите чудеса“. В него малките посетители се потопиха в света на антарктическите животни чрез рисуване, което не само разви техните артистични умения, но и стимулира тяхното разбиране за важността на запазването на природата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ