Синоптикът Василковски ни остави без думи: Не е нормално! Задава се необичайно и нетипично време

василковски

Синоптикът на NOVA Николай Василковски традиционно в понеделник даде двуседмична прогноза за времето.

„Доста необичайно време се очертава като за края на февруари. В много от дните до края на месеца в обичайните райони термометрите ще покажат около и над 20 градуса, което не е нормално за тази част на годината.

Свикнали сме да имаме сняг, а такъв ще има само в планинските райони. Има някакви периоди с валежи, но те ще са предимно от дъжд в ниската част на страната. До сряда около планините ще има слаби краткотрайни превалявания. Ще държат времето малко мрачно и малко по-хладно, а след това от четвъртък поне до събота ще е много приветливо времето за разходки.

В неделя и понеделник ще отбележим нещо нетипично за февруари – гръмотевична активност в южната част на страната. Тогава ни очаква ден с по-значителни валежи, но само в рамките на ден заради средиземноморски циклон, който преминава.

Рано сутрин до сряда ще има по-отрицателни температури до към минус 4 градуса, но след това такива не се очакват. С голяма вероятност на 1 и 2 март ще е топло с температури 15-20 градуса. На 3 март може да има по-сериозен валеж, но е далече и не можем да кажем дали няма да е с един ден разлика“, каза той, цитиран от Блиц.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ