Зловещи разкрития за смъртта на 2-годишно в Пловдив! Хапано, бито и горено с цигара…

анка михайлова

Делото срещу Анка Михайлова, обвинена, че е виновна за смъртта на осиновеното й 2-годишно дете, се отложи за 2 април. Причината – отсъствие на трима свидетели в днешното съдебно заседание, както и настояване от страна на адвокатите на Анка – доайените Димитър Будаков и Хари Харалампиев, да се изслушат неявили се вещи лица, изготвили съдебно-психиатричната експертиза.

„Ще се направи още един опит за призоваване на неявилите се свидетели и за провеждането на разпит“, каза съдия Веселина Семкова.  Адвокатите посочиха, че ще отправят и искане, свързано с очакваната експертиза, което означава, че е възможно делото да не приключи и на следващата дата.

В днешното съдебно заседание бяха разпитани полицай от Шесто районно и съсед на Анка. Инсп. Йочев посочи, че е имал почивен ден, когато е бил повикан във връзка със случая на малката Севда. „Началникът ми постави за задача да отида в района, в който е станало това нещо и да разпитам свидетели. Знаех само, че става въпрос за бебе, което по първоначална информация е в тежко състояние. Разговарях с доста хора. Всички изказаха положително мнение за майката, че била самичка, че се грижила добре за детето. Не са виждали прояви на агресия от страна на подсъдимата. Качих се в апартамента, там всичко беше подредено“, разказа полицаят.

По думите му, той осъществил разпит на близо 20 души, малка част от тях роднини на Анка, а останалите съседи. „Подсъдимата беше притеснена. Явно беше в неведение какво точно се случва с детето й. От нея лично не съм чул разказ за това какво точно се е случило, но от колеги разбрах, че детето паднало от леглото на теракота. Чух, че имало следи от ухапване“,каза още служителят на Шесто РУ.
Вторият разпитан свидетел бе съседът на Анка – Стефан. Той разказа, че бил с приятели зад блока, в който живее осиновителката, когато чул крясъци и викове за помощ. „Чуваше се от отворен прозорец. Тръгнахме всички, които се бяхме събрали там. Пресрещнахме я по стълбите, тя носеше детето. След това с моята кола я закарахме до болницата. Анка каза, че детето паднало от спалнята си и си ударило главата. Момичето дишало, но беше в безсъзнание. Беше паникьосана, плачеше в колата през цялото време, питаше дали детето й е добре“, посочи Стефан пред съда.
В съдебната зала бяха разпитани и няколко вещи лица. Адвокатите на Анка ги обстрелваха с десетки въпроси, повечето от които идентични, но зададени по различен начин. Експертите бяха категорични, че детето е било малтретирано и че няма как нараняванията в областта на главата да са получени от еднократно падане върху под.
Дентален лекар посочи, че имало следи от ухапвания на три места по тялото на малката Севда. „Бяха направени отливки от гипс на горната и долната челюст на Анка. След това отливките бяха наложени върху местата с ухапвания по тялото на детето. Установи се, че съвпадат“, каза експертът.

Д-р Тимонов, които представи четворната съдебна експертиза, каза, че в областта на главата на детето са констатирани 3 вида увреждания – кръвонасядания и оток.

За него е възможно ударът да е нанесен от човешка ръка, защото няма данни да бъде от предмет.

Той изрази скептицизъм, че от едно единствено падане от леглото могат да се получат тези травми. Докторът уточни, че по кожата на детето, освен ухапванията, е имало и следи от изгаряне с цигара, както и удар от колан. Допълни още, че има следи от хапане със стара давност.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ