ДРАМА! Гей-убиец, заколил съпруга си, не ще да лежи 15 години в затвора

гей убиец пловдив

Композиторът Александър Радев, който получи 15 години строг затвор за убийството на съпруга си Андреас Ропел в Стамболийски се изправи пред Апелативен съд- Пловдив, за да обжалва присъдата си.

Днес в съдебната зала стана ясно, че по делото има назначени нови експертизи, от които трябва да се разкрие обективната истина покрай престъплението и обстоятелствата довели до него. Както и на първа инстанция обаче, магистратите решиха делото да се гледа и пред втора инстанция при „закрити врати”
За разлика от предходните заседания, този път композиторът не „блесна” със скандални сцени и изказвания, поне до влизането му в съдебната зала.

Припомняме, че със същата присъда от 15 години затвор при строг режим, Пловдивският окръжен съд осъди Александър да заплати на родителите на убития, сумата от по 100 000 лева на всеки, представляваща обезщетение за причинени им от престъплението неимуществени вреди.

Кървавата драма между двамата мъже се разигра на 4 май миналата година в град Стамболийски. След скандал между тях и взаимни удари с нож, 41-годишния Андреас Ропел починал от смъртоносно пробождане.

Преди да дойдат в Стамболийски, двамата мъже живеели под наем в гр. София, като през 2020 г. те сключили граждански брак в Германия, за което имали издаден европейски сертификат за брак. Между тях често възниквали скандали, които понякога прераствали и във физическа саморазправа.

Според обвинителния акт, на 3 май 2022 г. мъжете се преместили да живеят в Стамболийски, в наследствена къща на Александър. На следващия ден ходили на пазар, след което се върнали в дома си. Под влияние на употребения алкохол, двамата започнали да се карат, дърпат, удрят и нараняват. Под афект, посегнали към ножове и започнали да си нанасят взаимни рани. В един момент Александър пробол смъртоносно партньора си. По-късно самият той подал сигнал в полицията, а Рошел издъхнал.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ