Бирмата и синът му обвинени за нелегални цигари: Издирват Георги, Станоев избягал в…

Полиция

Евлоги Станоев – Бирмата и двамата му синове – Георги и Антон, се издирват като участници в престъпна група за производство на нелегални цигари. Тримата са обвинени задочно от прокуратурата, обяви шефката на спецпрокурорите Даниела Начева. По данни на разследването един от тях е напуснал България.

Тя каза, че бандата се състои от 9 души, като трима от тях са задържани по първоначално разследване в Пловдив. Другите шест, сред които и Бирмите, са се занимавали с финансирането на фабриките за нелегални цигари – на четирите фабрики за цигари, открити през август в страната. „Организирали са така, че помещенията във фабриките да отговарят на условията за живот на работниците, без да е необходимо те да излизат от тях и да имат достъп с външния свят“, каза прокурор Начева.

В петък разследващите са иззели много наброй документи, пари, които тепърва ще анализират. Проверява се дали имат връзка ресторантите „Бест“ и „Везувий“ с търговията с нелегални цигари.

Прокурор Начева уточни, че при акцията са намерени 40 тона незаконен тютюн и над 50 хил. кутии цигари. Освен тримата Станоеви, се издирва и друг участник от престъпната група.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ