Окончателно: Парламентът прати кабинета “Денков“ в историята единодушно с 216 гласа

payimage-618058

Депутатите гласуваха депозираната във вторник оставка на премиера акад. Николай Денков. ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС имат уговорка да направят ротация на правителството.

206 депутати се регистрираха. Програмата за деня е приета със 175 гласа „за“. Първа точка от дневния ред е именно оставката на акад. Николай Денков.

Тошко Йорданов от ИТН предложи заседанието да бъде излъчено на живо по телевизията, защото „е важно за държавата“. Народните представители приеха решението със 109 гласа „за“.

Денков поиска да вземе думата преди гласуването и обясни причините за подаването на оставката си.

Припомняме, че девет месеца ПП-ДБ бяха в основата на управлението със собствен министър-председател. Сега е ред на ГЕРБ.

Последните седмици сглобката бе разтресена от големи скандали. Предстои да разберем дали двете формации ще успеят да се разберат за министерските кресла или България ще бъде изправена пред нови избори.

След Национално събрание във вторник ГЕРБ представи свое предложение за Споразумение за съвместно управление в рамките на мандата на 49-ото Народно събрание с ПП-ДБ, както и Механизъм за взимане на решения, предава Блиц.

За оставката на Денков и Министерски съвет (МС) гласуваха 216. Всички бяха „За“.

Така правомощията на МС бяха прекратени.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ