Лондончани възхваляват Пловдив в социалните мрежи: Градът ни отнесе!

лондончани възхваляват пловдив

Винаги е интересно да погледнем България през погледа на съвременните пътешественици от чужбина. Най-често това са млади, образовани и любопитни хора, отворени към чужди култури и изпълнени с копнеж по нови хоризонти. Например Моли и Мат. Te сa пътуващи влогъри на пълен работен ден от Лондон. Двойката са търсачи на уникални изживявания из различните страни по света. Споделят своите впечатления за разнообразни градове, хубави и лоши, във видеа, които споделят в канала си в „Ютуб“.

„Не знам защо повече хора не говорят за Пловдив. Той веднага се превърна в един от любимите ни градове в Европа. Тук е най-дългата пешеходна зона в Европа с барове, ресторанти и магазини. И насред тях се наслаждавате на римски руини, които са навсякъде. Това е много яко! По средата на главната пешеходна улица е античният стадион Филипополис. Това е най-древният град в Европа. Ако обичате историята – това е вашето място.

„Альоша е много впечатляващ, той се извисява като пазач на града. Някои хора го харесват, а други не. Навремето са искали да ги бутнат и да сложат бутилка Кока-Кола. От върха се вижда целия град.“

„Но е много готино как са опазили всичко отдолу, под модерния град. Този град е по-стар от Рим и Атина, което е изумително. Има невероятна, оригинална артистична част и страхотни ресторанти, барове и крафт бира, както и тепетата. Пловдив ни отнесе! Това място трябва да е в списъка със задължителните градове в Европа, които трябва да посетите“. Това са впечатленията на британците Мат и Моли, чийто канал се казва се Dabble and Travel.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ