БЕЗУМИЕ… Осъден за убийство няма да лежи в затвора

Каспъра, Пловдив

Румен Александров, познат в пловдивския квартал „Столипиново“ като Каспъра, ще трябва да изтърпи 3-годишна условна присъда с 5 г. изпитателен срок за убийството на влюбения в приятелката му Митко Иванов. Окръжният съд в Пловдив го призна за виновен, но според магистратите деянието е извършено в състояние на силно раздразнение, предизвикано от пострадалия с насилие.

Митко Иванов дълго ухажвал приятелката на Александров Галя Миланова. Тя обаче не откликвала на чувствата му. На 20 декември 2019 г. той отново пробвал да я убеди, като по думите на младата жена я заплашвал. Не казала обаче на полицията или на приятеля си, „за да не стават проблеми“. Мъжът редовно бил пиян и повтарял ту, че я обича, ту, че ще я убие.

Ден след това Митко и Каспъра се засекли на пазара в махалата. Отхвърленият Ромео отново бил почерпен и тръгнал да се разправя. Извадил нож и нарязал ръцете на Румен Александров. Той успял да избяга от боя, стигнал до кола и взел друго острие, след което подгонил нападателя си. Митко Иванов се спънал в сергия и паднал на земята. Каспъра го пробол веднъж, но смъртоносно. Според свидетели той опитал да помогне на пострадалия, без да осъзнава, че раната е фатална.
Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ