Вдовицата на майор Терзиев смрази ефира: Има отговорни за смъртта му, по високи постове са

Валентин Терзиев

Редица обстоятелства не са били разследвани покрай смъртта на военният пилот подп. Валентин Терзиев, който загина при нощно учение по бойни стрелби в началото на юни 2021 г. В това бе категорична вдовицата му Димитрина Попова пред Би Ти Ви.

Този вторник Военно-апелативният съд възобнови разследването за смъртта на Терзиев. То бе прекратено през есента на 2023 г. като прокуратурата свали обвиненията и към единствените двама от военното ръководство, заподозрени, че носят вина за инцидента. Сега военните магистрати казват, че разследването трябва да продължи, тъй като прекратяването на разследването било необосновано и преждевременно.

„На нас така и не ни беше даден шанс да обжалваме това решение на прокуратурата. Мисля, че решението е правилно, защото въпреки многото събрани факти, не всички обстоятелства са разследвани. Продължавам да твърдя, че едно от тях е подготовката на пилота. Те изобщо нямат полети, често съм си мислела, че аз и синът ми имаме повече полети, отколкото те“, каза днес Попова.

„Отговорните лица са доста повече, но те са на по-високи постове от привлечените обвиняеми, има и политическа намеса, за да се прикрие истината и да се прикрият нещата. Нередностите са много. Ще продължа да си търся административно-наказателната отговорност от министъра на отбраната, който и да е той, а вече се смениха четири“, категорична е вдовицата на Терзиев.

Вината се прехвърля върху пилота, който не може да се защити. Неоспорим факт от експертизата е, че пилотът няма нито една допусната грешка през целия полет. Няма как да е загубил пространствено ориентиране и да не е знаел, че самолетът е в снижение, разказа още тя..



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ