ФИНАЛ! Безупречен Григор Димитров постави и Зверев на колене в Маями!

григор димитров

Григор Димитров се класира за големия финал на турнира от сериите АТР Мастърс 1000 в Маями, след като в полуфиналите елиминира Александър Зверев след успех с 6:4, 6:7(4), 6:4.

С победата първата ни ракета прекъсна серията си от седем последователни поражения срещу германеца, съумявайки да го надиграе едва за втори път в кариерата си и първи от месец октомври насам.

Успехът гарантира и завръщане на българина в топ 10 на световния елит в тениса. Утре той ще се изправи срещу Яник Синер в битка за трофея, предава TopSport.

В първия сет Гришо игра изключително стабилно и успя да пробие в решителния гейм №10, с което затвори първата част с 6:4.

Вторият сет протече равностойно и се стигна до тайбрек, който беше спечелен от германеца на 4 и всичко трябваше да се реши в последния възможен сет.

В него Григор отново демонстрира своята голяма класа, притисна Зверев, проби го в седмия гейм, а това се оказа и напълно достатъчно за крайния успех.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ