Хвърчат линейки в Бургас: Работник падна от 6-ия етаж на комплекс. Очевидци обаче разказват…

padnal4

Строителен работник е паднал от терасата на апартамент, намиращ се на 6-ия етаж в сграда от жилищен комплекс „Атлантис Ариа“, намиращ се в новия квартал на Бургас – „Хоризонт“ (зад мол „Плаза“, б.а.), предава Флагман.бг.

Състоянието на 32-годишния бургазлия е критично, настанен е в Интензивно отделение, с опасност за живота.

Трудовата злополука е станала вчера, малко преди 16 часа, когато по информация на Флагман.бг, 32-годишният Стоян М., който е служител на фирма-подизпълнител на сградата, е монтирал стъклопакет.

Мъжът се подпрял на парапета на терасата, който поддал и паднал от височина близо 15 метра. На място е пристигнал екип на Пето РУ-Бургас и линейка.

Стоян е отведен за преглед и лечение в УМБАЛ-Бургас, настанен в Интензивно отделение с фрактура на 2-ри и 5-ти лумбални прешлени, с мозъчно сътресение. Работникът е в тежко състояние и с опасност за живота, извършена му е операция по спешност.

Стоян М. е част от екипа на фирмата „КА Бургас“ ЕООД, която работи по проекта. Според очевидци той сам е разхлабил парапета, за да вкара стъкплопакета, с което го е направил неустойчив.

Собственици на апартаменти сигнализираха, че парапетите и още от самото начало не са стабилни и се клатят. Те са в шок от случилото се и настояват строителят незабавно да предприеме мерки.

„Имаме малки деца и подобна конструкция е опасна за нас“, жалват се собственици на имоти в комплекса. Те настояват строителят да предприеме мерки и да обезопаси парапетите, преди да се е стигнало до друга злополука.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ