Асен е бесен стане ли въпрос за даване на пари: Добавките на пенсионерите са порочна практика

payimage-618423

„Моят призив към НС е да не се заиграваме с популизма“, това каза финансовият министър в оставка Асен Василев по повод идеята за великденски добавки за най-бедните пенсионери.

Той заплаши, че добавката еднократно сега може да провали планираното трайно увеличение за всички през лятото.

„Даването на добавки предизборно е порочна практика. Тя дели пенсионерите на групи, ако човек има пенсия 527 лева, то няма да получи добавка, но ако му е 524 лева, той ще получи 75 лева добавка и тук се пита защо? Защо делим пенсионерите, а не правим трайно увеличение на техните пенсии. Нашите пенсионери имат достойнство, те са си заслужили пенсиите, като са си плащали осигуровките през годините“, заяви министърът, цитиран от Трибюн.

„Призивът ми към НС е да не се заиграваме с популизма, а правилното е нашите родители да имат достойни старини, базирани на трайно увеличение на пенсиите по швейцарското правило, заложено в законодателството, всичко друго е евтин популизъм“, подчерта Василев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ