Световният шампион Веско Топалов: Смятат Нургюл за неопитна, а има голям шанс да спечели Турнира

салимова

Нургюл Салимова започва похода си към световната титла в шахмата довечера в 21,30 часа. В Торонто, Канада, ще се проведе Турнирът на кандидатите, който ще излъчи шахматистката, която ще получи правото да предизвика шампионката на планетата – китайката Дзю Уъндзюн.

Със Салимова в Торонто ще бъде само приятелят й – турският шахматист Сем Ган Гокеран. Той я придружаваше и й помагаше и по време на Световната купа в Баку, където тя спечели сребърния медал и правото да участва в Турнира на кандидатите.

Дистанционно от България ще помагат треньорът й Живко Жеков и Иван Чепаринов.

Нургюл Салимова има голям шанс да спечели Турнира на кандидатите в Торонто, заявява пред ekspresso.bg 19-ият световен шампион Веселин Топалов. Според него Салимова може да се надява на всичко, ако избягва тежките цайтноти и излиза добре от дебюта.

Всички смятат Нургюл за все още неопитна и ще рискуват повече срещу нея, именно това дава големи шансове за нашето момиче, анализара Топалов. Според Веско големите фаворити в мъжкия турнир са Ян Непомняшчи, Хакару Накамура и Фабиано Каруана.

От младите най-много ми допада играта на индиеца Рамешбабу Прагнананда. Алиреза Фирузджа също не е за подценяване, ако започне добре и играе стабилно, останалите нямат големи шансове да спечелят турнира, смята Топалов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ