Обрат! Главсекът на МВР оттегля оставката си, излезе с обвинения към високопоставени лица

акад. денков, живко коцев

„Поисках лична среща с г-н Живко Коцев. Оказа се, че той е подал тази молба за напускане под натиск – от страна на министъра на вътрешните работи и от страна на високопоставени лица от прокуратурата“ – това заяви премиерът в оставка Николай Денков на извънреден брифинг в Министерски съвет (МС).

Изненадващо до него се появи Живко Коцев, който в четвъртък хвърли оставка като главен секретар на МВР.

„Заставам пред вас с ясното съзнание и воля да оттегля своята подадена оставка. Оставка, която е провокирана и подадена под огромен психологически и морален натиск“, заяви Коцев, който във вчерашния ден пусна съобщение, в което заяви, че „ще продължи реализацията си в друга сфера на обществения живот“.

„Виждам какво се случва в системата на МВР. Аз самият съм служител повече от 30 години, кариерата ми е преминала изцяло там. Първоначалната ми реакция бе на разочарование, обида и болка за отношението спрямо мен. Забелязвам обаче, че срещу мен се развика грозна кампания. Срещу мен седи сериозна армия, която желае да ме дискредитира като личност, професионалист – мен и моите близки. От последните дни – от сряда насам, не се спират спекулациите и внушенията спрямо мен и моята личност. Очаквам в следващите дни тя да добие невиждани мащаби – да се разгърне още повече. Очаквам всичко!“, каза Коцев.

„Освен това днес забелязах, че моята оставка бе използвана като аргумент за оставането на Калин Стоянов на поста – министър на МВР. Това обстоятелство ме ангажира и задължава да се върна и да работя.

Да си изпълнявам служебните задължения, защото тук не става вече въпрос само за мен, а за цялата държава“, заяви Коцев.

„Чух се с президента Румен Радев. И той е информиран за това и се разбрахме, че няма да задвижа тази процедура за освобождаването на г-н Коцев от поста главен секретар на МВР“, каза пък Денков.

„МВР има задачи, които трябва да изпълнява и ние сме длъжни да работим в екип. Аз нямам нищо против дали ще бъде министър Стоянов или друг – за мен е без значение кой е министър.

Ние имаме огромни предизвикателства и трябва да им противодействаме“, заяви Коцев на въпрос как ще работи с МВР министърът Калин Стоянов.

На свой ред премиерът в оставка отказа да коментира имената от служебния кабинет, които Димитър Главчев предложи на президента Радев.

Денков отрече преди случилото се от вчера да е познавал Коцев: „Не знам и г-н Кирил Петков да го е познавал“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ