ВМРО произнесоха присъдата на ППДБ: Губят времето на България! Време е да се отървем от тях

ВМРО, Красимир Каракачанов 5

Вторият кабинет през последните три години на ПП/ДБ отива в историята, но тяхното управление обрича България на хаос, анархия и безвремие! През тези три години Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и компания бяха независими експерти в служебни правителства на Радев, а след това влязоха в коалиция с ГЕРБ, БСП, ИТН и кой ли още не, казват от ВМРО.

През целия този период инициативата беше тяхна. Съюзиха се с онзи, когото искаха да вкарат в затвора, и сложиха по думите им мафията на първия ред в парламента. Те направиха конституционните реформи, на които се смеят дори студенти първокурсници по право.

Конституционните и законодателни упражнения на дилетантите от „Промяната“ хвърлиха цялата държава в хаос и анархия, а ние ставаме свидетели на постбракоразводни разправии, сценки и драми между елементите на сглобката.

Президентът Радев ще назначи служебен кабинет според формулата, приета в Конституцията по идея на Христо Иванов (ДБ) и Кирил Петков (ПП). Резултатът е видим и той не е в полза на българското общество и очакванията на редовия български граждани.

ПП-ДБ предадоха собствените си избиратели

С действията си ПП-ДБ предадоха и своите избиратели, които лъжат системно и най-безотговорно. Казаха им, че няма да управляват с БСП, управляваха! Казаха, че няма да правят коалиция с ГЕРБ и ДПС, но направиха! Казаха, че кабинетът Денков е само от техни министри, но признаха, че са излъгали и са дали четири министерства на ГЕРБ!

Сега в митниците, МВР и къде ли не текат мазни пехливански борби и разправии между тези, които взаимно се изпраха, делкаха си управлението, властта, постовете и парите, но се скараха помежду си, защото лакомията съвсем им заслепи съзнанието до там, че разтуриха сглобката!

„Промяната“ съсипа институциите и хвърли България в зловеща политическа и управленска криза. Сега Кирил Петков и Христо Иванов се сърдят на другите за това, което те предложиха. Същото беше преди години с т.нар. „исторически компромис“, сътворен от Радан Кънев и Христо Иванов, когато пак с подкрепата на ГЕРБ и ДПС написаха правилата за съдебна реформа, след което вносителите протестираха години точно срещу резултата от собствените си реформи (например избора на Иван Гешев за главен прокурор).

От ПП-ДБ са недоволни от служебния кабинет, съставен по техните конституционни реформи

Кресливите умно-красиви от ПП-ДБ пак са недоволни от служебния кабинет, съставен по техните конституционни реформи. Нещо повече – тези, които тръгнаха в политиката от служебни министри (и Кирил Петков, и Христо Иванов), са най-недоволни, че служебният кабинет бил политизиран и партизиран едва ли не. Наглост и тотално лицемерие на самозабравили се типове!

Оценката за състава на служебния кабинет не може да бъде еднозначна. Най-малкото защото в него продължават да присъстват лица от кабинета Денков-Габриел, който опропасти държавата. Хора от доказано провален кабинет запазват министерските си постове – например министрите на земеделието, образованието, транспорта. Това са все ресори, където имаше звучен провал с гръм и трясък, все ресори, между другото, управлявани от всичколозите и многознайковците от ПП-ДБ.

„Промяната“ се опитва да завърти целия разговор около МВР и оставането на Калин Стоянов като вътрешен министър. Самият Стоянов, както отдавна е добре известно, е също номинация на Кирил Петков, но между двамата възниква спор, защото главният променкаджия е искал от министъра неща несъвместими със закона, а и морала (например кадрови назначения). Така Калин Стоянов става изведнъж лош. В същото време ПП-ДБ му нататрузиха един главен секретар (Живко Коцев), който не блести с особени качества в МВР, но пък не пое отговорност като професионален ръководител за нищо. Същият Коцев сега ни се представя от ПП-ДБ като жертва, докато е разследван във връзка със скандала около Агенция „Митници“, контрабандни и наркоканали.

България час по-скоро трябва да се отърве от ПП-ДБ

ВМРО е категорична, че на предстоящите европейски и парламентарни избори България час по-скоро трябва да се отърве от политически тумори като ПП-ДБ, които съсипват каквото пипнат. Не бива да се допуска сглобка от типа Денков-Габриел, нито пък формиране на кабинет, зависим от ДПС, чиято зловредна роля в българската политика продължава със съучастието на една камара уж български партии, които се изкушаваха и изкушават да управляват с тази етническа партия.

Нужно ни е връщане към нормалността и разума в политиката, затова на европейските и парламентарни избори всички срещу партиите от сглобката!



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ