Започна се! Новата финансова министърка би шута на шефката на Митниците, назначена от Асен Василев

Людмила Петкова

Служебният министър на финансите Людмила Петкова съобщи, че е назначила Георги Димов за директор на Агенция „Митници“.

До момента Димов е бил зам. изпълнителен директор на НАП.

„Назначих за директор на Агенция „Митници“ Георги Димов, досегашен зам. изп. директор на НАП. Основната задача е да пренесе добър опит и практики в Агенция „Митници“ от НАП“, каза Петкова.

„Събираемостта на бюджетните приходи е от огромно значение за доброто управление на държавата и защита на нейните фискални интереси“, допълни тя.

Министър Петкова обясни, че не се предвижда съкращаване на служители от двете приходни агенции.

„Ще се справя като директор на Агенция „Митници“, заяви от своя страна Георги Димов. „В рамките на няколко дни ще отговоря на въпросите“, лаконичен беше той, цитиран от Блиц.

Румен Спецов запазва поста си начело на Националната агенция за приходите, заедно с останалите членове на ръководството на НАП.

Агенция „Митници“ остана без началник, след като миналата седмица Петя Банкова бе арестувана в акция на ДАНС и антикорупционната комисия. Срещу нея бяха повдигнати обвинения за връзки с контрабандисти от канала на Николай Николов-Паскала.

В събота Софийският градски съд я остави в ареста.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ