,,Галъп“ и ,,Маркет Линкс“ пратиха БСП на 5-то място, Нинова беснее: Гледайте си работата

payimage-620095

Лидерът на БСП Корнелия Нинова не приема резултатите от последните социологически проучвания. На брифинг в парламента тя заяви, че БСП са единствената алтернатива на модела ГЕРБ и превзетата държава и посъветва „социолозите да си гледат тяхната работа“.

Последните социологически проучвания на „Галъп интернешънъл болкан“ и „Маркет Линкс“ класират БСП на пето място в моментната снимка за електоралните нагласи за Народното събрание. „Галъп“ дава на БСП 10,5%, а „Маркет Линкс“ – едва 8,7% от твърдо заявилите, че ще гласуват.

„Малко сме объркани. В един и същи ден излизат две проучвания, които дават разлика за едни и същи партии в рамките на 2-4%. Включително и при нас“, коментира Нинова.

По думите ѝ БСП си върши работата – да бъдат последователни, принципни и единствената алтернатива, която досега не се е поддала на превзетата държава и модела ГЕРБ.

„Това е работата ни – тези наши послания да стигнат до хората възможно най-много. А социолозите да си гледат тяхната работа“, заяви Нинова.

Относно коментара на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента, че ”всички ще приветстваме решението министър Гвоздейков да оглави щаба за изборите, за да може да се проведат честни и демократични избори“, Нинова каза, че това е доказателство, че кабинетът „Главчев“ е на лидера на ГЕРБ и той им нарежда какво да правят.

Нинова напомни, че БСП от първия ден твърди, че това е политическо правителство на ГЕРБ.

„Да се оправят. Ние сме абсолютна алтернатива на това, което се случи“, каза тя.

Попитана за позицията на БСП относно машинното гласуване, тя посочи, че се съмняват в достоверността на машините и допълни, че са против в момента да се отваря Изборния кодекс и да се променя начинът на гласуване.

Източници: Офнюз, БТА



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ