Кървава трагедия край Благоевград: Влак помете и изхвърли в страни 20-г. девойка пред очите на майка й

влак

20-годишната жена, която бе прегазена от бързия влак в района на полигона в Благоевград, е пресичала нерегламентирано заедно с майка си.

По предварителна информация около 12:40 ч. в неделя две жени, пресичали жп линията при разклона за с. Церово, съобщиха от полицията.

Машинистът на влака надул свирката, но момичето не успяло да реагира и било пометено и изхвърлено встрани от релсите.

Свидетели на ужасния инцидент станали участници в мотосъбора, на който отишли майката и дъщерята. Първоначалната информация бе за прегазено дете, но по-късно се разбра, че е 20-годишно момиче, пише Блиц.

На място пристигнали екипи на полицията и Спешен център, като медиците само констатирали смъртта на момичето. Изпадналата в шок майка е транспортирана с линейка до Спешен център.

От БДЖ разпространиха информация за инцидента, възникнал след неправомерно пресичане на жп линията между гарите Симитли и Благоевград, като уведомиха, че бързият влак от Кулата за София престоява до приключване на следствените действия и разчистване на железния път.

Впоследствие съобщиха, че влакът е заминал от гара Благоевград в 15:21 ч. със закъснение от 160 минути, което след това се е увеличило на 175 минути.

„За огромно съжаление инцидентите със смъртни случаи на жп пътя напоследък зачестиха. Увеличават се случаите на самоубийства“, коментира пред struma.bg д-р инж. Бойчо Скробански, който е зам. председател на УС на Национален борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт (НБРПВВЖТ).За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ