Отново се отчита мръсен въздух в Пловдив

остров Адата Пловдив

Отново мръсен въздух отчитат станциите за автоматично измерване в Пловдив. Към 8 ч. Тази сутрин концентрацията на фини прахови частици (PM 10) е била над нормата. Пунктът в „Каменица“ отчита допустими превишаване, докато този в „Тракия“ замерва оранжев код за лошо състояние. Останалите показатели са в норма. На места в града се забелязва жълтеникава пелерина, която „покрива“ града, пише TrafficNews.

В такива случаи гражданите, особено от чувствителните групи, не бива да правят разходки в близост до главни пътни артерии. Община Пловдив съветва да ограничи използването на лични автомобили, а при възможност да се ползва обществен транспорт.

По данни на независимата платформа AccuWeаther качеството на въздуха в града е приемливо за повечето хора. Граждани от чувствителни групи обаче могат да изпитат леки до умерени симптоми при дълготрайно излагане, уточняват оттам.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ