Вижте кой е най-добрият район за живеене в Пловдив

Тракия Пловдив

Над 51% от гласовете на пловдивчани, район „Тракия“ отново води в класацията „Най-добрият квартал за живеене“ в Пловдив. Това показва вотът на сайта darik.bg.

Критериите в надпревара „Най-добрият квартал за живеене“ през 2022 – 2023 г. бяха общо 12 и по всички тях вотът за район „Тракия“ е над 50%. Онлайн гласуването започна на 1.11.2022 г. и бе преустановено в навечерието на местните избори тази година. По всеки критерий средно са гласували над 2 550 пловдивчани, което прави социологическото проучване абсолютно представително. Най-активни слушателите на Дарик са били в периода, в който са обсъждани  възможностите за провеждане на концерти и културни събития в отделните райони на града. По-висока активност се забелязва и при гласуването за наличието на достатъчно зелените площи, места за разходка, детски площадки и градини в кварталите на Пловдив.

На второ място пловдивчани смятат, че най-добре се живее в центъра на града. Район „Централен“ събира 33,3 % от гласовете. Район „Южен“, в който живеят най-много пловдивчани, е на трето място, следван от „Западен“. Най-слабо активни са били жителите на „Северен“ и „Източен“.

Целта на кампанията е да се търсят добри практики и решения за подобряване качеството на живот във втория по големина град в България. Тя се провежда веднъж на няколко години, а за пореден път водещото място е за район „Тракия“ в Пловдив.

 Много благодаря, че реализирахте тази социология и че кампанията не се политизира. През последните 12 години положихме много усилия за развитие на района. Има положителни политики в управлението на „Тракия“ по всеки един от критериите в класацията и те могат да бъдат приложени и в управлението на целия град. Работата в Община Пловдив е 10 пъти по-натоварваща, но се налага първо да се справим с проблемите с трафика и да отпушим града, каза още новият кмет на Пловдив Костадин Димитров,  който три мандата управляваше район „Тракия“.

В основата на успеха на всяка една администрация е екипът, с който работи кметът. Продължаваме политиката на управление на „Тракия“ наложена от Костадин Димитров, насочена и към детайлите, защото жителите на района настояват междублоковите пространства да бъдат непрекъснато облагородявани, заяви и новият кмет на район „Тракия“ Георги Гатев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ