ОБРАТ! Даниел Митов с неочаквано решение за поста външен министър: Радев не издържа теста

payimage-606721

Даниел Митов оттегли съгласието си да бъде назначен за външен министър в служебното правителство на Димитър Главчев. Това съобщи самият той пред журналисти в парламента.

Той аргументира решението си с това, че не иска да се превръща в ябълка на раздора и във фигура, която да разделя обществото или да пречи на институциите да си вършат работата.

Митов напомни, че предвид последните промени в Конституцията вече не е проблем партийно оцветени хора да заемат позиции в служебен кабинет.

Разочарованието ми идва най-вече от ПП-ДБ, които вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, подкрепиха тезата на Румен Радев, че не може партийно лице да бъде външен министър, посочи той.

Заместник-председателят на ГЕРБ допълни, че държавният глава не е издържал теста и оттук-нататък отговорността за външния министър е само негова.

Г-н Главчев направи предложение и то не беше признато от президента Радев, така че отговорността вече е негова, посочи Митов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ