Митрополит Николай боядисва яйца с десетки деца от Пловдив

Митрополит Николай

Над сто деца от пловдивските училища и детски градини боядисваха червени яйца в двора на митрополитския храм „Света Марина“ в Пловдив. Пловдивският митрополит Николай поздрави малките си гости, разказа им библейската история, защото на Велики четвъртък се боядисват яйцата в червено, а след това боядиса първо червено яйце и с него помаза всяко едно дете в двора на църквата, пише Радио Пловдив. 

Владиката посъветва децата да не бъдат предатели и лъжци, да са трудолюбиви, усърдни, добри, ученолюбиви и да учат за Бога. А учениците подариха на митрополита своя рисунка и го зарадваха с песнички и стихотворения за Великден. 

На въпрос на журналисти за предстоящите избори в България, митрополит Николай коментира, че всяка власт е от дадена Бога и според критериите на църквата легитимна власт е тази, която вярва в Бога и обича хората. 

Попитан дали ще бъде избран достоен патриарх на Българската патриаршия, той посочи, че Светият дух ръководи Вселенската патриаршия, част от която е и българската църква. „Бог е с нас, не бойте се“, заключава владиката. 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ