БЪРЗИ ГЕРОИ: Третокласници от Русе спасиха свой учител, покосен от инсулт

герои

Децата от СУ „Васил Левски“ реагирали адекватно при внезапен инсулт на техния преподавател. Учениците от 3ж клас в СУ „Васил Левски“ – Русе станаха БЪРЗИ ГЕРОИ, спасявайки живота на свой учител Денят 21 декември 2023 г. по нищо не подсказва как един човешки живот ще се преобърне за секунди.

В първите минути в час по Компютърно моделиране и информационни технологии внезапен инсулт покосява 39-годишния учител на учениците от 3ж клас Мартин Вишанов.

Въпреки първоначалния шок, учениците, прилагайки на практика придобитите знания по програма БЪРЗИ ГЕРОИ 112, запазват самообладание и реагират бързо и адекватно, като сигнализират за инцидента своя класен ръководител. Програмата е насочена именно към това – децата да могат да разпознават признаците на инсулта и да знаят какво да направят в такава ситуация, съобщават от училището.

Благодарение на светкавичната им реакция и тази на медицинския екип, преподавателят е спасен и към днешна дата може вече да прегърне своите спасители, пише DunavMost.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ