Дъждът прогони търговците пред пловдивска църква, миряни останаха без цветя

„Св. Георги Победоносец“, Пловдив

Дъждът изгони търговците пред храма. Така обаче повечето миряни останаха без цвете, което да положат на плащеницата в църквата „Св. Георги Победоносец“ на Разпети петък.

В предишни години пред храма винаги имаше дузина продавачи на цветя. Християните купуваха китка, която оставяха преди да минат под масата и да се поклонят пред кръста с Христос. Свещеникът пък даваше на всеки цвете за благословение – символ на надеждата и вярата, че още малко и гробът ще остане празен и Христос ще възкръсне. Цветето се носи вкъщи и се слага над иконата, пише „Марица“.

Тази година обаче малко хора бяха успели да предвидят, че няма да има от къде да купят цвете и вместо това оставяха по някоя монета, преди да се промушат под масата.

В църквата „Св. Георги Победоносец“ днес по обед големи опашки нямаше. За нула време се минаваше под масата, а хората толерантно се изчакваха.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ