Докато Иван Тотев и Костадин Димитров си правят номера, Бойко взе на ръчна битката в Пловдив

Пловдив - Бойко Борисов - посещение

Съмнения за неразбирателство в ГЕРБ Пловдив между стари муцуни и новия кмет Костадин Димитров се носят в политическите среди в града под тепетата от няколко месеца, научи 7dnibulgaria.bg.

Конфликът е между бившия кмет Иван Тотев, който управлява Пловдив от 2011 го 2019 година и настоящия господар на голяма община Костадин Димитров.

Тотев помогна много на Димитров да бъде избран за кмет, въпреки, че го играеше важен човек зад кадър. Бившият градоначалник очакваше след това да осребри подкрепата за екс-кмета на „Тракия“ с постове за свои хора.

Седмици след началото на мандата Костадин Димитров обаче сложил край на приятелските си отношения с бившия кмет. Димитров категорично отказал да работят заедно и да приема съветите на Тотев.За това му помогнта и препоръката на Бойко Борисов, след като го направи и общински лидер на партията: Бъди самостоятелен!

Втората причина за замръзяването на отношенията между двамата била, че Димитров избрал за свои заместници от квотата на ГЕРБ само и единствено негови приближени хора. От предложените от бившия координатор на ГЕРБ варианти дори за общинската администрация не бил одобрен нито един. Стигнало се дотам преди време Тотев да плаши Димитров, че ще отцепи общински съветници от групата на ГЕРБ, които са му верни.

Конфликтът между двамата бе онагледен на 19-ти април на откриването на обновената Градска градина, когато  сегашният градоначалник не се появи. Там обаче присъстваше Иван Тотев, който лично работи с кмета на район „Централен“ Георги Стаменов по проекта дълги години.

Липсата на Костадин Димитров бе обяснена с отпътуването на състезание по таекуондо с негови ученици в Сърбия. На следващия ден обаче беше пролетният бал на партия ГЕРБ в Пловдив. Тогава Костадин Димитров лично домакинстваше на Бойко Борисов.

Липсваше обаче Иван Тотев! Дори лидерът на партията Бойко Борисов попита къде е екс-кмета. За да потули скандала Тотев заяви пред медии, че не е присъствал, защото не си бил платил членския внос, който възлиза на 12 лева за година. Истината е, че лично Костадин Димитров не е поканил на бала новия си обществен враг. Заради това Тотев демонстративно си пусна снимка с бившия финансов министър на ГЕРБ Симеон Дянков, направена по същото време.

Местното боричкане между Димитров и Тотев видимо дразни Бойко Борисов. Това си личи най-силно по кандидат-депутатската листа на ГЕРБ под тепетата. В първите четирима има само един пловдивчанин и той не е партийна фигура. Става дума за легендарната ръководителка на оркестър „Тракия“ Даниела Дженева. Любимката на Пловдив е веднага след водача Борисов. След нея са пък… бившият шеф на общинския съвет в София Георги Георгиев и Деница Николова от Габрово.

Според информация на 7dnibulgaria.bg съвсем друго е било предложението на Костадин Димитров за депутати, но те били основно от неговото обкръжение, което нервирало важните хора в партията. И за пореден път Бойко Борисов взел кампанията под тепетата на ръчна! Припомняме, че на първи юни в града пристига лично Урсула фон дер Лайен, за да подкрепи от името на ЕНП партия ГЕРБ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ