Корнелия Нинова направи сензационни признания за сина си

37991251_2169903039955305_8771214660369121280_n

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обеща да работи срещу корупцията, дори в средите на социалистите, ако нейната партия застане начело на държавата. Тя бе категорична, че след 4 години управление на БСП България вече няма да бъде най-корумпираната държава в Европа.

„Бих променила това – когато си обещал нещо, да се знае, че това 100% ще се изпълни. Второ – не бихме търсили съюзи с други партии за разпределение на власт и пари. Най-голямото, което се опитваме да предложим на всички като разговор е да спрем с модела на прехода и да започнем да правим нов“, това каза в специално интервю за предаването „Не се страхувай“ на телевизия Евроком соцлидерката Корнелия Нинова.

Тя подчерта, че е отвратена от българската политика и конкретно от това, че има противоречие между обещание и зипълнение, тайни сговори, манипулации за факти. Като пример невярна информация Нинова даде гласуването в Европейския парламент за санкции срещу Унгария. „Ние имаме четирима депутати и от тях само Сергей Станишев гласува „за“ санкции срещу Унгария, но фактите бяха изопачени“, поясни тя.

Соцлидерката подчерта, че „Визия за България“ на БСП се приема много добре от хората, дори има сериозна активност от населението. „Много са активни хората в срещите, предлагат конкретни неща“, посочи Корнелия Нинова.

Тя подчерта, че в партийните програми на левицата стоят много важни въпроси, по които трябва да се търси обединение – като демографските проблеми, образование, здравеопазване, но е категорична, че БСП не прави партийни договорки за това как да си раздели власта с друга политическа сила някой ден.

По повод ромския проблем и как БСП възнамерява да подходи към него, тя подчерта, че има опасност този проблем да не се превърне в етнически конфликт. Според нея начинът за решаването му е чрез мерки, които да върнат ромските деца в училище, мерки, които да предотвратя злоупотребите със социални помощи. „Интеграцията на ромите е сериозен проблем, но парите, които са отделени за нея не стигат до тези хора“, коментира Нинова.

Лидерът на БСП подчерта, че голямо предизвикателство пред българските политици е да създават условия, за да върнат в България голямата част от българските младежи, които са отишли да учат и работят зад граница.

Тя бе категорична, че БСП не иска да застане начело на държавата заради властта, а единствено заради необходимостта от промяна в страната и от желанието да подобрят благоденствието на хората. „Ние сме различни“, подчерта Корнелия Нинова.

По повод благотворителните си инициативи тя обясни, че всеки месец дава по 600 лева от заплатата си на едно болно дете. „Смятам за несправедливо икономически и морално, увеличението заплатата на всеки висш държавен представител с вдигането на средната работна заплата. Това няма икономическа и морална логика – когато доходите на хората са замразени или когато си най-бедната страна, да растат само заплатите на политиците, го намирам за неморално. Затова внесохме предложение да се замразят тези заплати – не се прие“, коментира Нинова.

Тя отново подчерта, че България трябва да възстанови отношенията си Русия и да води балансирана външна политика. „Ние настояваме да паднат санкциите срещу Русия“, посочи соцлидерката.

На въпрос на водещия Васил Василев дали би могла да осуети концесионирането на летище „София“, соцлидерката бе категорична, че когато БСП дойде на власт такива важни за държавата структури няма да се концесионират. „Ние предлагаме пакет от структурни предприятия да не се концесионира. В частност летището – вече втора година се опитваме да спрем концесията и няма да се откажем. Вярвам убедено, че такива обекти, които са въпрос на национална сигурност, трябва да останат държавна собственост ти държавна грижа“, заяви Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП коментира и Истанбулската конвенция и подчерта, че тя е заплаха за децата, за семейството, а не решава проблема с насилието над жени.

Запитана, как смята да развие икономиката на държавата, Нинова подчерта, че на първо място трябва да се стимулира българското производство, държавата трябва да помага без да нарушава съвременните европейски правила за правене на икономика. Социалистите са заложили в своята „Визия за България“ методите, с които държавата може да подпомогне развитието на икономиката у нас. „Има механизми, с които може да стимулираш българска икономика и българско производство“, посочи Корнелия Нинова и допълни, че е необходимо намаляване ДДС-то на храните и особено на хляба.

Освен актуалните политически теми Нинова коментира и личен въпрос. Тя говори за сина си Рафаел. „Той се самоиздържа. Две години вече работи в банка та „Голдън сакс“.

Той сам инвестира в образованието си. Събра си парички и ги даде именно за това. Гордея се с него“, призна соцлидерката.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ