Край на топлото време! В България нахлува вторичен студен фронт: Ето кога да очакваме първия сняг!

Буря, време

Още днес постепенно вятърът ще отслабне. По последни измервания дори и в Сливен, където беше най-силен, средната скорост към момента е по-ниска. Това заяви в ефира на „Здравей, България“ синоптикът от НИМХ към БАН Красимир Стоев.

„Днес ще има умерен северозападен вятър. В Източна България ще има валежи, но те ще са незначителни. Над цялата страна ще се установи предимно слънчево време“, каза синоптикът.

„Ще навлезе вторичен студен атмосферен фронт от северозапад и север. Понижението на температурите ще продължи, но не се очакват валежи. Все пак се очаква утре сутринта температурите да се понижат още. В четвъртък сутрин може да очакваме първите есенни слани“, добави Стоев.  „В Драгоман тази сутрин температурата е около 5 градуса, в следващите дни ще е около нулата“, каза още той.

„Поне засега, с изграждането на този антициклон, не се очакват валежи в страната до петък. В петък ще има още едно нахлуване на студен въздух. Ако през почивните дни влезе достатъчно студ в страната, може да очакваме сняг и по високите върхове на планините„, завърши Стоев.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ