Ева Веселинова побесня заради симулиращия й колега Върбанов (Снимка)

20

Русокосото изкушение на „Господари на ефира“ Ева Веселинова, която отскоро се изживява и като ководещ в „На кафе“ по Нова телевизия, реши да сподели с последователите си във фейсбук сърцераздирателен анализ за случилото се с вече бившият й колега Димитър Върбанов.

Преди дни се появи информация, че той е бил нападнат по време на свой репортаж, а дни по-късно се разбра, че Върбанов е преувеличил случилото се.

Това доведе до освобождаването му от екипа на „Господари на ефира“.

В целия този казус Веселинова сподели своето виждане за случилото се. Тя написа своето виждане за нещата в личния си фейсбук профил като написа, че се чувства „шокирана“.

„Да се греши е присъщо на хората, а да се прощава — на боговете.”. Хората допускат грешки и се иска голяма сила и смелост, за да се изправиш срещу последствията. Истината е, че отговорността, която носим ние, е много по-голяма от тази на останалите членове на обществото. Истината е, че товарът ни никак не е лек, но ние не се прегъваме под тежестта му. Истината е, че към нас изискванията са много по-високи и с право! Недопостимо е журналистиката да се използва за манипулация и е задължително да не се забравят основните човешки и професионални принципи! Ако Митко е сгрешил и се е опитал да подсили нещата може би то е, за да разреши проблема с храните с изтекъл срок на годност, които сега вие и децата ви пак ще си похапвате с удоволствие! Затова той ще си понесе последствията.

Но на мен сте ми по-интересни всички вие, които изсипахте злобата си и богатия речник от грозни думи и обиди… Същите тези хора, заради които ние си рискуваме здравето всеки ден!!! Неблагодарни и разярени срещу един журналист, който е дал 10 години от живота си, за да прави разследвания и да се бори за ВАШЕТО спасение! Няма да ви изброявам хората, на които е помогнал този Човек. Нито ще ви занимавам с това, че в неговия живот най-важното беше работата. Но ще ви гарантирам, че колкото и да се опитвате да го смачкате, скъпи приятели, Димитър Върбанов си остава много добър човек и една грешка не го прави по-малко такъв. Напротив!!!

А вашата злоба и неприязън ви прави смешни и показва колко сте ограничени. Защото всекидневно показваме политици, които крадат, лекари, които убиват, измамници, които тровят храната ви, въздуха ви, убиват децата ви, заличават историята ви, лишават ви от бъдеще, крадат парите ви, но най-страшният ви проблем се оказа Митко. Досега не съм видяла да скочите така срещу някой от измамниците, които третират всички българи по най-долния и ужасен начин. Не знам дали да се смея или да плача, защото това е тъжната българска действителност. Да газим и мачкаме някой, който вече е паднал, за да се чувстваме силни, а кой и защо ни плюе и мачка нас отгоре не е важно. Злоупотребява се всекидневно с всички вас, ограбват ви и ви лъжат, но това не ви тревожи така силно!!!

През последните години „Господари на ефира“ промени много неща и направи живота на много хора малко по-лесен в тази иначе враждебна среда. Същите тези хора, които сега плюят, са ни търсили да разрешяваме проблемите им. Но ще ви кажа едно: Помогнали сме на хиляди, спасявали сме човешки животи и търпим лишения и нападения всеки божи ден заради това. Това злобата и късата памет на българина не могат да ни го отнемат!!! Не могат да го отнемат и на Митко Върбанов! Защото съм сигурна, че ако утре пак му се отдаде възможност, той ще помогне на същите тези хора, които сега хвърлят кал и омраза по него.

Случилото се е изпитание за цялото ни общество! Бъдете благословени и малко по-смирени!“.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ