Извънредно! БСП с нова атака срещу правителството и коментар за убитата журналистка!

Корнелия-Нинова-и-Борисов

БСП реши да излезе от нелегалност след скандала, развихрил се с есемесите, изпращани от червени депутати до премиера Бойко Борисов. Напълно неочаквано и невиждано откакто е лидер на социалистите, Корнелия Нинова не събра Изпълнителното бюро, а нямаше и брифинг за медиите – вероятно за да не й се задават неудобни въпроси около скандалите в партията.

Днес обаче червените подеха поредната си атака срещу правителството и за нова порция обвинения.

„Още веднъж 111-ото място на България по свобода на медиите беше потвърдено. Досега български журналист не е ставал жертва на подобно престъпление. Просто не трябва да бъдем безразлични, тук не става въпрос за използване на този случай за политиечски цели. Трябва да осъзнаем какво се случва.

В Словакия при подобен случай министър-председателят подаде оставка. Тук властта беше заета да омаловажи това убийство, подчертавайки, че най-вероятно това убийство не е свързано с нейната работа, сякаш така е по-приемливо. Ние сме свободни хора, които би трябвало да имат свободна и сигурна държава“, каза Кристиян Вигенин.

„Искаме действия от правителството и разкриването на мотивите на това престъпление“, допълни червеният депутат.

„Загубили сме вярата, че държавата е способна да стигне докрая и да разкрие не само убийството, но и поръчителя“, заяви Елена Йончева. Тя даде за пример убийството на словашкия журналист Ян Куциак – хората били излезли по улиците, а премиерът си подал оставката. В разследването на убийството на друга разследваща журналистка в Малта пък се включили хора от ФБР.

„Решихме не да внесем в парламента вота на недоверие, а да започнем с извънпарламентарни дебати. Тази седмица ще имаме срещи с представители на общопрактикуващите лекари, на болници, на пациентски организации. Искаме да обсъдим и нашата визия така, както сме я представили във „Визия за България“. Ще обсъдим мотивите ни и в трите им части и едва след това ще внесем вота в парламента. Това най-вероятно ще бъде другият понеделник“, коментира темата с искания от БСП вот на недоверие червената лидерка Корнелия Нинова.

„Категорично не приемаме тезата, че политизираме темата с убийството на Виктория Маринова. Мълчанието в такива случаи би било укоримо и непростимо“, взе отношение тя за жестокото убийство на журналистката в Русе. Нинова се похвали, че до момента са се срещнали с над 8000 души и са проведени над 200 срещи с граждани, а това било повод за гордост.

„Чух Волен Сидеров да отхвърля мотивите на вота на недоверие, това не е сближаване“, отсече тя на твърдението, че имало сближаване между БСП и Патриотите. „Коалицията е изчерпана, въпрос на време е да си отидат, губим ценно време държейки ги на власт“, атакува кабинета отново Нинова.

„Пишете си с когото искате, но мислете затова, което пишете. Ние етикети не лепим“, коментира Нинова и темата с писането на смс-и от червени депутати и хора от ръководството на партията до премиера Бойко Борисов.

„Съдбата на Георги Гергов е в ръцете на пловдивската организация, тяхна воля и свобода е да решат какво да правят. Преди година и нещо го изключих от Изпълнителното бюро“, завърши Нинова.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ