Цялата истина за убитата Виктория – от касиерка и манекенка до тв водеща

Заснемане

Разследваща журналистка ли е убитата в Русе Виктория Маринова и защо жестоката й смърт стана повод за политически спекулации и поредно яхане на човешката трагедия за черен пиар? 30-годишната майка на 7-годишно момиченце всъщност е една красива българка, коят ос нищо не е заслужила жестоката си съдба, но и не я е предизвикала с работата си. В това са категорични близки и колеги на жертвата, както и запознати с разследването на смъртта й.

Преди да бъде убита Виктория е била просто водеща на магазинно предаване в телевизията на мъжа си, с когото се е развела преди няколко месеца. В действителност младата жена не е била журналистка, нито пък е имала амбиции да се прави на такава. Включително и не е взимала интервюта с подобна насоченост – те са взимани от неин колега, а тая само е била лице на предаването.

Виктория е била фризьорка и манекенка, по-късно и касиерка в компанията, собственост на мъжа й Свилен Максимов – мастит бизнесмен от Русе. В ролята си на такава го среща преди 8 години и след като се вклюбват и женят, той създава телевизията ТВН, на която я слага на поста административен директор.

Като бивша манекенка Виктория решава да води магазинно предаване, на което е лице от няколко месеца.

Информацията, която събрахме за Виктория Маренова, е, че освен, че се е разделила със своя съпруг Свилен Максимов и че е пожелала да остане да работи в телевизията, собственост на екссъпруга й. Тя не е участвала в преки репортажи, не е ходила на събития, не е имала отношение към събития в града и страната.

Преди две години телевизията е била спряна, тогава Максимов е пожелал да се откаже от нея. Но след 2 години е започнал рестарт по желание на Виктория, като тя и семейството й желаели телевизията да стане кореспондентска за бТВ и Нова тв. Тогава тя е започнала да води предавания – едното е светското „Подиум“, а другото е на друг колега – „Детектор“. Колегите от русе казват, че Виктория не се е занимавала с разследвания. Сглобявала е предавания от вече отминали събития. Колегите са категорични, че за разследваща журналистика и дума не може да става, коментира Ива Николова от Русе.

Виктория е работила като манекенка и фризьорка, вероятно към Визаж. Никой от колегите в Русе, които се движат заедно по събитията, не е виждал Маринова с колегията.

Юристът на семейството строго е забранил и на хората от телевизията, и на бившия й съпруг, да дават каквито и да е изявления пред медиите.

По-рано днес вътрешният министър Младен Маринов и главният прокурор Сотир Цацаров дадоха пресконференция.

Семейството и Свилен Максимов не е бил в добри отношения с журналистическата колегия. Той е търсил стари кадри, за да стартира телевизията, но те работили месец и половина-два и са се отказали, тъй като не са искали човек, който не разбира нищо от медии, да им дава акъл, нито пък да ги командва Виктория Маринова.

Никой от колегите в Русе не каза нито лоша, нито добра дума за семейството. Журналистите в Русе заявяват, че смъртта е ужасна, но Маринова не е била нито журналистка, нито разследваща журналистка, посочва Ива Николова.

Съпругът на Маринова, след развода, окончателно се е оттеглил от този бизнес след развода и е оставил медията изцяло в нейни ръце.

Малко преди да се случи ужасното нещастие тя е пила кафе с едри бизнесмени от местен клуб и може би е водила разговори за финансирането на телевизията.

Източник: „ПИК“


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ