Адвокат от делото с разгонените български цигани, изнасилили 13-годишна в Германия: Такъв ужас не съм виждал в цялата си кариера (Снимки)

82

Шестимата младежи, изнасилили 13-годишно германско момиче в Дюселдорф и заснели престъплението, получиха твърде леки присъди. Основните извършители – двама роми с български паспорти, получиха по 4 години затвор, въпреки че прокурорите поискаха по седем, съобщава „Шпигел“.

Ромите са част от бандата от 8 тийнейджъри на възраст между 14 и 17 години, които завлекли момичето в гората в близост до Дюселдорф.

Един от останалите съучастници получи 3 години затвор, а друг – едва година и 8 месеца за подпомагане на извършителите.

Въпреки бруталността на престъплението и заснемането му с мобилен телефон, никой от подсъдимите не е третиран като пълнолетен.

Според доказателствата, едното момче изнасилвало жертвата докато другите стояли отстрани, а един снимал. 15-годишният извършител постоянно твърдял, че жертвата била съгласна да правят секс. „Той отричаше извършеното докрай и твърдеше, че е било по взаимно съгласие“ обясни източник от делото.

Съдията не му повярвал и казал: „Абсурдно е да си представим, че 13-годишно момиче би искало доброволно да прави секс с толкова много мъже“.

Роднините на изнасилвача избухнали в сълзи, когато чули присъдата.

Адвокат Кристоф Пипинг, защитаващ едно от момчетата, получили условна присъда, заяви пред медиите, че видеоклипът бил много тежък за гледане. „Трудно беше да се издържи. Защитаващ адвокат съм от 25 години, но никога не съм виждал такова нещо“. Неговият клиент е единственият, който се извинил на жертвата.

Главният обвинител Волф-Тилман Баумерт в предишни свои изказвания е цитирал обвиняеми, които повтаряли: „Тя го искаше“.

Адвокатът на жертвата Анке Тилманс-Лариш заяви: „Оттогава тя се е затворила в себе си и излиза навън само с придружител“.

Двама от заподозрените са заловени в България, след като се укрили при семействата си. Те бяха екстрадирани в Германия, където ще бъдат съдени в отделно дело.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ