Крум, който остана без крак разплака мрежата: Преди мечтаех да стана добър футболист, а сега да имам хубава протеза

1112

Това е Крум. Само на 18 години от петричкото село Първомай. Преди дни навърши пълнолетие. Достигна възрастта, в която тинейджърите стават мъже, готови да се впуснат в неуморно преследване на мечтите си, с енергията и живителната сила на младите хора…. Само, че за Крум 18-та му годишнина бе тъжна и страшна. Той посрещна 18-годишния си рожден ден осакатен, с отрязан крак.

18-годишен шофьор го премаза на тротоара в центъра на Петрич, демонстрирайки уменията си да върти гуми и да прави опасни изпълнения по петричките улици.

Днес, намираме Крум в дома му, заобиколен от близките и приятелите си, с които по лесно преживява случилото се, за да си поговорим за нощта на трагедията, за това как се чувства едно момче на 18, преживяло най-големия кошмар в живота си и оставаме изненадани от силата на духа му и волята му да преодолее тежката травма, поразила за миг психиката му и неговата физика, пише struma.com.

Вижте в какво се крие изумителната сила на един спортист, решен да пори живота безстрашно.

Здравей Крумчо, добре ли си?!
Вече съм добре, оправям се, при мен са всички, които обичам и те ми помагат да преодолея шока от преживяното.

Какво си спомняш от фаталната нощ?
Всичко. Попстоянов въртеше неколкократно гуми покрай нас, минаваше с бясна скорост, превключваше на ръчна, когато това се случи той идваше отгоре по „Цар Борис “ и за секунди се качи при нас, и ни помете и тримата. После аз виждах как кръвта ми изтича, помня всичко и помня, че линейката се забави много…

Как прие новината, че си без крак?!
О, не ми говори. Жестоко беше. /гласът му трепери/. Знаеш ли какво е за един спортист и млад човек да разбере, че от този миг животът му се преобръща и, че той цял живот ще е различен. Аз спортувах активно, набирах се на лостове, мечтаех да продължа със спорт, мечтаех за любов, всичко свърши за миг……..

Ще простиш ли на шофьора Георги Попстоянов за това, което ти причини?
Никога, никога няма да му простя. Той не само отряза крака ми, той погуби мечтите ми, прекърши крилете ми….. Дано само да успеем да купим хубава протеза, за да махна тези патерици и да се разхождам с приятелите си.

Какво ще кажеш на младите шофьори, на младите хора?
На всички шофьори ще кажа, бъдете внимателни хора, страшно е това, което се случва по пътищата. Не убивайте мечтите, не разплаквайте семейства, на осакатявайте хора…. Кажи какво друго да кажа, страшно е…

Мили хора, днес отново един ранен ангел, едно 18 -годишно момче има нужда от помощ. За да се изправи отново, за да продължи пътя си, различен и нов, за да се влюби, за да не се отказва от мечтите си. Нека всички помогнем на Крум Николов и семейството му в тежката битка с шока, полага му се най-хубавата протеза. Неговия нов крак!

Отворете големите си сърца, нека помогнем на Крум. Нека всички покажем, че не е сам, че светът не е чак толкова лошо място за живеене. Да съберем нужните за протезата средства. Ето и призивът, който неговата сестра Елена отправи вчера: Сестрата на Крум, Елена помоли своите близки за помощ.

Ето какъв е нейният призив:

„Мили хора, вече е отворена банкова сметка на моя брат, ваш приятел и познат Крум! Нека помогнем той отново да стъпи на краката си, нека отново върнем усмивката на милото и невинно личице, нека му помогнем отново да мечтае и да сбъдне мечтите си, нека отново го видим сред нас щастлив и усмихнат! Благодаря на всички, които помогнахте и помагате в този момент, бъдете живи и здрави! Събраните парични средства, ще помогнат да изберем най-добрата протеза на нашия герой и той отново ще бъде на крака, защото ние винаги ще бъдем с него.“

Всеки, който желае да помогне може да го направи на дарителската сметка:
КРУМ АТАНАСОВ НИКОЛОВ
Общинска Банка град Петрич
IBAN BG34 SOMB 9130 1064 2787 01
Успех, Круми!



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ