От последните минути! Журналиста от Бургас проговори: Палежът пред апартамента ми е опит за убийство на…

пожарна

„Това е опит за убийство не само на мене, а на всички хора във входа. Не е сплашване. Сплашване имаше през юни, когато ми натрошиха прозорците на кухнята“, това в ефира на Би Ти Ви каза фоторепортерът от вестник „Черноморски фар“ Борислав Пенков. Тази нощ към 3.30 ч. бе подпалена гума пред вратата на апартамента му.

Пламъците бързо обхванали вратата на апартамента, както и елекрическото табло на входа. Пенков, както и младо семейство, което се е прибирало по това време, се опитали да гасят пламъците до идването на пожарната.

На място веднага са се отзовали екип огнеборци, както и полиция. По-късно пристигнала и линейка, тъй като се наложило да бъде оказана медицинска помощ на възрастна жена, чието жилище е на 6-тия етаж в блока. Пожарникарите й помогнали да напусне сградата, изпълнена с гъст дим и остра задушлива миризма.

„Изгоряла е входната врата на апартамента, електрмерите на целия ход, както и вратата на асансьора. Обгазен е целият вход“, поясни Борислав Пенков.

„Нямам право нищо категорично да твърдя“, каза той. Той посочи Петър Биберов, с когото има пререканияпреди, като възможен извършител. „Той ми нанесе телесна повреда, но вичко приключи с споразумение с прокуатурата. Аз се съгласих, защото той има деца, те трябва да имат баща. Бибиров се призна за виновен пред съда. Мисля, че нещата са приключили..Но явно не са“, поясни фоторепортерът.

Полицията е задържала за разпит 37-годишния Петър Биберов.

Преди година фоторепортерът беше нападнат по време на работа, докато снима изгоряло заведение в Морската градина. Делото приключи миналия месец с извънсъдебно споразумение и една година пробация на криминално проявения Петър Биберов.

„Те тогава ми казаха, че ми е бедна фантазията и какво ще ми случва оттук нататък и всъщност те си изпълняват заканите. Аз нищо лошо на никого не съм направил, една снимка за вестника – нищо повече. Обаче това вече не е сплашване, това е опит за убийство и то не само на мен, тука са цял вход хора”, каза Борислав Пенков.

Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и четирима огнеборци. На мястото на инцидента полицаи са извършили щателен оглед, като иззели част от изгорялата автомобилна гума. Установени са свидетели на пожара, част от които вече са разпитани.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ