Официално! Тази неделя връщаме часовника назад: Печелим 1 час сън, намалява…

час

Тази неделя отново ще преместим стрелките на часовника и ще преминем към зимното часово време. Негативният ефект идва от промяната, от отнемането на съня, затова искаме да няма смяна на времето. Това заяви пред БНР кардиологът доц. Сотир Марчев.

Тази неделя ще спим 1 час повече, което намалява сърдечносъдовата смъртност, каза доц. Марчев. Според него живеем в „недоспало общество“:

„Липсата на сън пречи на всички нас. Имаме статистики, кардиологични, според които денят, в който ЕС спи с 1 час повече, смъртността пада. На пролет, като минем на лятно часово време и отнемем на хората 1 час, сърдечносъдовата смърт се покачва. И при двете промени се качват катастрофите“.

Този въпрос не е нито съдбоносен, нито спешен, каза още специалистът и добави: „Както и да ги въртим, светлата част на деня си е все толкова, денят си е все толкова дълъг. Как ще сменим часовника и по кое часово време ще живеем, това не променя светлата част на деня. Нашата организация на деня, нашето управление на времето ни много повече ни помага да постигнем успех в живота, отколкото въртенето на стрелките на часовника“, обясни той.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ