Цяла България под блокада! Протестиращи блокираха АМ „Тракия“ и „Кулата“, гневни шофьори разбиха…(СНИМКИ)

протест

Автомагистрала „Тракия“ в района на Сливен и Ямбол е затворена заради протестите срещу високите цени на горивата, съобщава „Фокус“. Едното платно е затворено от протестиращи в Сливен, а друго – от тези в Ямбол. 

В Сливен автомобилите на протестиращите бяха спрени от полицията и шествието продължи пеша до магистралата, където едното платно вече беше затворено от лъча в Ямбол.

ГКПП „Кулата“ също е блокиран, съобщи председателят на Синдикалната конфедерация „Съюз на българските транспортни работници“ в Благоевград Александър Стамболийски. Според Стамболийски около 150 автомобила се намират на място.

Шофьори, чакащи да преминат блокадата на протестиращите на Е-79 край Дупница, свалиха болтовете на мантинелата и опитаха да преминат в насрещното платно, опитвайки да се измъкнат от километричното задръстване. Плановете им да се измъкнат от капана обаче не им се получи, тъй като протестиращите срещу скока на цените на горивата, “Гражданската отговорност” и данъка на автомобилите върнаха мантинелата в първоначалния й вид, пише struma.bg.

Напрежението на главен път Е-79 край Дупница ескалира, след като разгневени шофьори, чакащи да преминат през блокадата скочиха на протестиращите.

Задръстването към момента e огромно. Полицията е на място и опитва да тушира напрежението.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ