Докато Ветко се крие, вече разпродават имотите му! Арабаджиев е крал и със задника си, погна го и руснак

ветко арабаджиев миню стайков

Нова серия финансови проблеми и дела заплашват богатството на Ветко Арабаджиев, показа проверка на „България Днес“. След обвиненията за пране на пари и последвалия запор на част от богатството му за олигарха са се присетили от НАП и руският гражданин Семьор Данилюк. Заради неплатени дългове и данъчни задължения приходната агенция и чужденецът са обявили за продан апетитни имоти на Арабаджиев край курорта „Елените“. Така на практика различни държавни институции и бизнесмени ще се състезават кой първи да докопа части от имането на бизнесмена.

Данъчните проблеми на Ветко започват преди седмица. На 6 ноември с постановление на Териториална дирекция „Големи данъкоплатци и осигурители“ към НАП е наложен запор върху терен от 34 декара край „Свети Влас“. Апетитният имот е собственост на фирма „Захарен комбинат – Пловдив“. Чрез нея Ветко през 90-те години на миналия век приватизира едноименното предприятие. Партньор тогава му е босът на „Мултигруп“ Илия Павлов. След серия скандали и финансови врътки комбинатът е овладян от Арабаджиев, а собствеността му прехвърлена на името на офшорка. Контролът продължава да е в ръцете на Ветко, твърди спецпрокуратурата. Така благодарение на серия фиктивни сделки между „Захарен комбинат – Пловдив“ и кухи фирми Арабаджиев успява да източи над 9 млн. ДДС, се твърди в обвинението срещу бизнесмена.

Отделно от това захарният завод натрупва и солидни суми неплатени осигуровки и данъци при производствената си дейност. Това дава повод на НАП преди седмица да запорира притежавания от дружеството имот в „Свети Влас“. По закон следва публична разпродажба на терена, за да се съберат дължимите суми.

Подобни претенции, оказва се, има и руският бизнесмен Семьор Данилюк. По негово искане е запориран друг съседен имот на „Захарен комбинат – Пловдив“ с площ 130 декара. Повод са задължения на Арабаджиев за милиони левове. След намесата на съдия-изпълнител апетитният терен в съседство с курорта „Елените“ е изваден за продажба, а насроченият търг ще се проведе в средата на декември.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ