Кризата продължава? Бойко Борисов остава без още един вицепремиер във вторник

Каракачанов-10-1280x982

Има поговорка „Език мой – враг мой“. Когато искаш да кажеш нещо и искаш да бъдеш разбран правилно, намери си правилните думи. Всичко друго води до такива скандали. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод оставката на Валери Симеонов в ефира на bTV.

Премиерът реагира нормално на оставката на Симеонов. Попита го: „Имаш ли идея за човек, които ще те замести“. Борисов не се опита да го убеди да остане. Вие най-добре знаете, че Симеонов като реши нещо, трудно някой друг би успял да го направи“, уточни Каракачанов как е подадена оставката на лидера на НФСБ.

„Аз го казах още преди месец. Спрях с ролята на „Синя каска“. Защо е звъннал на мен, питайте него. Може би защото Сидеров ми поиска оставката преди месец. Ако някой иска да работи, да работи,. Ние от ВМРО ще си работим в парламента, за това, което сме избрани“, каза още той.

Иой коментира и исканата му оставка. „Това е творческо предложение и аз цяла нощ мислех върху това. Продължавам да мисля творчески и както съм казал много пъти коалиционните въпроси е редно, дори да са творчески, да ги обсъждаме помежду си. Сега ще настоявам във вторник да разгледаме това предложение и няма никакъв проблем да си подам оставката“, каза още Каракачанов.

„Творчески ще продължа да разсъждавам във вторник, когато се надявам това негово предложение да бъде развито на коалиционния ни съвет“. „Аз не се обиждам от нищо. Ако някой смята, че може творчески, на гърба на своите партньори, да си прави личен имидж, аз лично смятам, че няма смисъл от такава коалиция“, допълни министърът на отбраната.

„Загубих връзка с реалността. Година и половина по 30 часа работа на ден. Служители, стара техника, три проекта за стари кораби. Да загубих връзка нямам време за творчески разсъждения и по цял ден ме боли главата“, посочи иронично той.„

Коалиционните въпроси е добре да ги обсъждаме по между си, а не през медиите. По принцип ние имаме всеки вторник коалиционен съвет. Аз ги каня и ще ги поканя и писмено. Няма опасност да се избием. ВМРО работи и ще работи“, допълни още министърът.

Възможно е да хвърля оставка, всичко е възможно, но не съм от хората, които се поддават на внушения. При мен с лошо не става, става с добра дума. Един вицепремиер по-малко. Преди време когато ми предлагаха да стана министър на отбраната, аз казах, че не ми е детската мечта“, коментира Каракачанов.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ