Нова афера с ВМРО! Каракачанов уволнява пенсионери от армията, назначава млади воеводи

красимир каракачанов

След първи януари 2019 в Министерството на отбраната ще бъдат уволнени пенсионерите държавни служители. На тяхно място министърът Красимир Каракачанов и ръководството на военното министерство предвижда да бъдат привлечени млади кадри от ВМРО. Това каза за Фрог нюз експерт, който не е заплашен от уволнение.

Това не е нова политика на „войводите“. В много от военните отдели на общините в България, както и на много длъжности във военните клубове на армията, са уволнени опитни кадри и на тяхно място също се назначават кадри на ВМРО.

В армията коментарите за уволнението на пенсионерите държавни служители са противоречиви. Има експерти, които смятат, че това уволнение е нормално, тъй като е неморално и незаконно дори в едно държавно ведомство да се взема и пенсия, и заплата. Това решение е взето по време на втория мандат на Бойко Борисов. Стотици военни, при наличие на определен трудов стаж, могат да получават пенсия, като в същото време могат да служат в армията до навършване на пределната възраст по закон. При тоова много от тези пенсионирани полковници и генерали продължават да заемат високи длъжности и могат да я карат така до 64-65 години. За отбелязване е, че такова чудо няма в нито една от страните-членки на НАТО.

Защитниците на тези служители пък са на мнение, че са хора с опит, които дълги години са били с пагони и могат да дадат още на армията, тъй като повечето са хора между петдесет и шестдесет години. От друга страна масло в огъня налива положението, че след Нова година ще изхвърлят от министерството тези служители, а в същото време генерали, полковници и подполковници, които имат години за пенсия, ще продължават да вземат и пенсия и заплата. Къде е правдата, питат се чиновници във ведомството.

Видимото и прикритото недоволство от предстоящите уволнение в МО шефовете прикрват с приказките за престоящото вдигане на заплатите с 10%. Напрежението се поддържа от неяснотата около придобиването на нов изтребител за ВВС. Хората са и в неудомение от неизползваните за тази година милиони за модернизацията на армията и молбите на военното ръковоство те да бъдат прехвърлени за следващата година.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ