Адска зимна обставновка в страната, в Монтана натрупа 30 см (Снимки)

25

Непочистените от снега пътища предизвикаха хаос във Видинско и Монтанско. Най-тежко е положението на международен път Е-79 между двата града. В Монтана вече натрупа 30 см, положението е почти бедствено.

В посока от Видин към Монтана пътят не е почистен, нито е опесъчен. В района на село Долна Вереница има десетки закъсали тежкотоварни камиони, а в района на Смоляновци има огромни колони от автомобили, които стоят блокирани на пътя. Добридолският баир пък според пътуващи е превърнат в ТИР паркинг, тъй като няколко са закъсали и не могат да продължат по пътя си, съобщава „Булнюз“.

Верижна катастрофа с три автомобила пък утежнява положението още повече в участъка между Монтана и село Благово. Вероятно заради заледяване на шосето автомобилите се завъртели на пътя и са излезли в канавката. Край Монтана пък има обърната по таван в преспите кола.

Не е ясно има ли пострадали при пътните произшествия. Тежко е положението и от областния град към Берковица, където има паднали дървета и няколко катастрофи.

Движението на всички автомобили по Е-79 в участъка Ружинци – Сумер е ограничено, тъй като в момента на мястото има снегорини, които чистят пътя.

Припомням, че рано тази сутрин ТИР се бе обърнал на пътя. Тежкотоварна техника едва е издърпала камиона, а минути след това, друг ТИР отново блокира пътя, след като решил да изпреварва колоната от автомобили и камиони.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ