Звезда от „Откраднат живот” влезе в Пирогов

48944710_268533963766871_3300456215473029120_o

Диана Димитрова или както е по-известна като д-р Огнянова от хитовия сериал „Откраднат живот” влезе в „Пирогов” няколко дни преди настъпването на Нова година. Причината обаче, не е здравословен проблем, а едно добро дело, за което дълго ще се говори.

Когато не репетира сцените от сериала или поредната си театрална роля, чаровната актриса се изявява като художник. Малцина знаят, че рисуването е толкова голяма и дългогодишна нейна страст, че ако не беше актриса, Димитрова със сигурност щеше да бъде доста известен и също толкова талантлив художник. Именно поради тази причина и наскоро тя решава да направи един от най-смислените подаръци в живота си — да дари картините си на Детската хирургия в „Пирогов”.

Желанието на актрисата е видът на болничните коридори и изобщо усещането да се променят, за да могат и болните деца там да се чувстват по-добре. Подобни практики има и по света, у нас те все още не са така широко разпространени.

„Време е картините да усмихват някои друг”, каза Димитрова за творбите си, които до този момент са красели стените на дома ѝ. И добави с огромно вълнение как е преобразила апатичния иначе на вид болничен коридор:

„Сградата е ремонтирана и вече има цветни колажи и рисунки по стените. Усещането, че си в болница, липсва”. Освен на отделението по Детска хирургия, екранната д-р Огнянова дари и няколко снимки от трапезарията си на отделението по детска урология. Самата тя влиза в образа именно на уролог в култовия медицински сериал, чийто нов сезон се очаква с трепет през февруари 2019-та година.

Малко известен е и факта, че когато не репетира ролите и не рисува картини, Диана Димитрова пише и детски книжки. Дори има вече издадени две, на които е автор не само на текста, но и на илюстрациите.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ