Бившият военен министър Николай Ненчев изненада: Доган дърпа конците за изтребителите Ф-16, без гласовете на ДПС сделката пропада

ахмед доган

Сделката за американските самолети Ф-16 зависи от Ахмед Доган. Това заяви пред телевизия Европа бившият военен министър Николай Ненчев на въпрос за закупуването на нови изтребители за България.

По думите му, в парламента групите на „Атака“ и на „Воля“ вече категорично са заявили, че няма да гласуват за сделката, а БСП още от самото начало на преговорите каза, че не иска американските машини и подкрепя идеята за „Грипен“ на президента Румен Радев.

„Големият проблем не е в цената и в модела на самолетите, а в това, как депутатите от ДПС ще гласуват за тази сделка. Без гласовете на хората на Ахмед Доган, няма как сделката да мине през парламента“, коментира Ненчев.

Припомняме, че в доклад на Министерството на отбраната се предлага България да започне преговори със САЩ за закупуването на нов изтребител Ф-16. Според доклада шведските изтребители „Грипен“ остават на второ място.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ