Стихията бушува: Ураганен вятър помля Карлово (Снимки)

100

Ураганен вятър върлува от тази нощ допреди малко в Карлово. Половината град е останал без ток, електричеството вече е възстановено на повечето места. Стихията е отнесла покрива на ХЕИ, комисия от общината вече е описала щетите и ще кандидатства за средства за възстановяване пред Комисията по бедствия и аварии. Преобърнати от вятъра са много съдове за смет, няма паднали дървета, съобщиха местната власт.

Жълт код за ураганен вятър на 15 и 16 януари обяви НИМ. Поради опасната скорост от около 90 км/ч, Община Карлово съветва гражданите:

– да бъдат внимателни за летящи във въздуха предмети;
– да не се движат в близост до жилищни сгради и строителни обекти;
– да приберат от терасите си всичко, което при силен вятър може да нарани преминаващите по тротоарите;
– собствениците на строителни фирми да укрепят скелетата и оградите, тъй като те също са уязвими при опасно силния вятър.

На телефон 0335/ 54-555 и мобилен 0896/ 686-704 гражданите могат да подават сигнали при възникнали проблемни ситуации и усложнена обстановка.

Междувременно ураганът е помлял двете входни врати на ПГ „Ген. Владимир Заимов“ в Сопот. От школото в присъствие на представител на Гражданска защита са били евакуирани учениците. Няма други сериозни щети, няма пострадали хора.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ