Илиана Раева проговори за скандала в гимнастиката: Децата са страшно разочаровани

Илиана Раева

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева коментира пред БЛИЦ атаката, предприета от бившата грация от ансамбъла Теодора Александрова. Отказалата се гимнастичка твърди, че причината да прекрати кариерата си не е контузия, а морално-психологическа.

„Разговарях с треньорката Весела Димитрова, за да се запозная какво точно се е случило. Знаете, че Теодора имаше контузия, беше с фрактура на крака и трима доктори я прегледаха, за да бъдем сигурни какво трябва да се направи. Дадоха диагнозата си и се стигна до операция. Направи се, а месеци по-късно – ноември, Елена Бинева, като отиде да прави манипулация, на мястото й влезе Теодора. Тя обаче е казала пред треньорите, че я боли кракът и че иска да се откаже. Случва се декември месец, това знам от треньорката“, разказа Илиана Раева.

„От децата (б.р. – съотборничките й) знам, че е постъпила много грозно. След операцията непрекъснато са комуникирали, с треньорите също. Децата са страшно разочаровани от поведението й и изключително учудени…“, продължи шефката на родната художествена гимнастика.

„При последния им разговор Весела Димитрова е казала на Теодора, че когато иска, може да идва в залата. Истината обаче е, че Теодора е била 61 килограма – нещо, което Весела го е спестила и не се казваше. Ние гимнастичка 61 кг нямаме“, разкри Раева.

„Аз лично смятам, че е чувствала болка и заради качените килограми, това е мнението ми“, каза шефката.

„И какво сега? Изведнъж се оказва, че никой не й е обръщал внимание!? След всичките неща, които сме направили… федерацията се грижи за всички състезателки. Обвиненията й са несериозни неща! Пожелавам на Теодора бързо да оздравее и вярвам, че няма да си позволи да говори неверни неща. Искрено се надявам“, добави Илиана Раева.

Източник: „БЛИЦ“

Снимка: „БЛИЦ“


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ